Sinaasappelsoufflé (Soufflé à l'orange)

Sinaasappelsoufflé (Soufflé à l'orange)

koek & gebak - vegetarisch voor 4 personen

Waardering

3 van 5 op basis van 1 beoordelingen.
lees de de beoordeling

Ingrediënten:
4 dl melk
3 eierdooiers
30 g bloem
50 g boter
50 gr suiker
1 el poedersuiker
3 el sinaasappellikeur
geraspte schil van sinaasappel


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de boter op kamertemperatuur op komen, zeef de bloem. Breng de melk aan de kook, meng de boter en bloem langzaam door de hete melk in een ruime kom. Klop de eierdooiers luchtig in een vetvrije kom
en spatel deze voorzichtig door het beslag, voeg de likeur en de geraspte sinaasappelschil erdoor. De eiwitten stijfkloppen, met de suiker erbij. 1/3 van het eiwitschuim door het beslag mengen met een garde zodat het schuim goed is opgenomen in het beslag. Nu heel voorzichtig de rest van het schuim door het beslag mengen zodat het geheel luchtig blijft. Beboter de soufflévorm en bestuif de vorm met bloem. Schep nu het luchtige beslag in de vorm en laat de soufflé in het midden van het ovenrooster 30 minuten rijzen. Tijdens dit proces nooit de oven openen: DE SOUFFLE ZAKT DAN IN! Haal de soufflé na 30 minuten uit de oven en bestrooi met poedersuiker en serveer direct!


sinaasappelsoufflé (soufflé à l'orange) printer vriendelijk


Reacties (1)

  • mathijswoensdag 26 januari 2011 - 11:00:30

    beste allen die dit lezen en zien , zullen er niet veel zijn want wie wil er thuis nu souffle gaan maken ?? :) in het recept staat niet hoeveel eiwitten er dienen te worden opgeslagen voor deze soufle !! ik zou zeggen drie !! je kunt er ook 5 doen en dan doorgaan totdat het beslag goed is , maar dit maakt het wel weer wat spannender aangezien je soufle dan te slap wordt als je teveel toevoegd :) Dus voor degene die het nog wou weten , houdt drie aan en dan zit je best goed !! succes !!

Plaats een reactie op Sinaasappelsoufflé (Soufflé à l'orange)