Risotto met groenten

Risotto met groenten

hoofdgerechten - vegetarisch voor 4 personen

Waardering

van 5 op basis van 0 beoordelingen.
wees de eerste die een beoordeling plaatst

Ingrediënten:
250 gr groene asperges
200 gr haricots verts
100 gr sugar snaps
3 sjalotjes
3 à 4 bosuitjes
50 gr boter
300 gr risottorijst
1 dl witte wijn
2 kruidenbouillontabletten
zout en peper naar eigen smaak
stuk parmezaanse kaas


Bereiding:
Sjalotjes in dunne schijfjes snijden, asperges wassen en harde onderkant afsnijden, de asperges schuin in stukjes snijden ± 2 cm, de aspergekoppen apart houden en eventueel de haricots verts halveren. De bosuitjes in ringetjes snijden.

In grote pan met dikke bodem de helft van de boter verhitten en de bosuitjes al omscheppend licht fruiten, uit de pan en apart houden voor later; nu de sjalotjes en de aspergestukken in hetzelfde bakvet fruiten voor ± 3 minuten. Voeg de risottorijst erbij en weer omscheppend bakken totdat de korrels glanzen. Voeg 1 dl wijn erbij en laten inkoken, daarna het water langzaam toevoegen, de verkruimelde tabletten erbij en goed omscheppen en op een lage warmtebron ± 20 minuten laten koken zonder deksel.
In een andere pan de groenten en aspergekoppen met zout voor 8 minuten laten koken. Afgieten en de rest van de boter erdoor, daarna de groenten met de gefruite bosuitjes voorzichtig omscheppend meeverwarmen. Indien nodig nog wat water erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Serveer met geschaafde parmezaanse kaas.


risotto met groenten printer vriendelijk


Reacties (0)

    Wees de eerste die reageert

Plaats een reactie op Risotto met groenten