Mozarella met ansjovis

Mozarella met ansjovis

voorgerechten - vis voor 4 personen

Waardering

4 van 5 op basis van 2 beoordelingen.
lees de de beoordeling

Ingrediënten:
200 gr mozarella
blikje ansjovis
100 g boter
1 el kappertjes
citroen
3 takjes peterselie
3 eieren
paneermeel
stokbrood
veldsla


Bereiding:
Laat 3 ansjovisfilets goed uitlekken en snijd de ansjovisfilets, de kappertjes in fijne stukjes, hak de peterselie fijn. Verwam 50 g boter in een pan, even voor het bruin wordt, de ansjovis, peterselie, kappertjes en 3 el citroensap erbij, op smaak brengen met versgemalen zwarte peper. Houdt warm op een lage warmtebron.

Snijd 16 plakken van het stokbrood en haal de korst eraf (kan ook wit casinobrood gebruiken en dan rond maken). Snijd de mozarella in dunne plakken en leg een plak op een snee brood en dek af met een tweede snee brood. Druk goed aan.

Klop de eieren met iets zout in een schaal en wentel de pakketjes brood met mozarella hierdoor. Haal daarna door een diep bord met paneermeel. En leg daarna het broodje op een bord met plastic folie en dek af met folie. Laat even rusten in de koelkast. Verwarm vier borden in de oven.

Bak nu in de koekenpan met de overgebleven boter de broodjes aan beide kanten bruin, serveer op een bedje van veldsla, op de verwarmde borden en giet met een juslepel de ansjovis-kappertjes saus over de broodjes. Garneer met wat gehakte peterselie.


mozarella met ansjovis printer vriendelijk


Reacties (2)

  • Piet en Marinka de Boerdonderdag 19 augustus 2010 - 16:25:21

    Heerlijk lunchgerecht, snel en makkelijk! Met een glas prosecco erbij is het een zonnig, italiaans feestje!

  • Pierre Hoekstradonderdag 28 oktober 2010 - 14:31:49

    Sluit ik mij bij aan: super gerecht voor de lunch, ansjovis en mozarella en kappertjes smaken heerlijk samen. Top gerecht dus!

Plaats een reactie op Mozarella met ansjovis