Kip-courgette met penne

Kip-courgette met penne

hoofdgerechten - gevogelte voor 4 personen

Waardering

4 van 5 op basis van 1 beoordelingen.
lees de de beoordeling

Ingrediënten:
250 gr kipfilet
150 gr oesterzwammen
4 el olijfolie
1 courgette
2 uien
3 tenen knoflook
el gedroogde oregano
10 zongedroogde tomaten in olie
125 ml crême fraiche
300 gr penne


Bereiding:
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilet in dunne reepjes, dit gaat het makkelijkst als de kipfilet nog heel koud is. Bestrooi met zout en peper. In braadpan de reepjes kip bakken in de olijfolie, na 5 minuten de in reepjes gesneden oesterzwammen erbij voor nog eens 5 minuten. Schep het kip-oesterzwam mengsel in aparte schaal en dek af met schone theedoek of aluminiumfolie. In achtergebleven bakvet de uienringen fruiten, de in halve plakjes gesneden courgette erbij en op smaak brengen met de geperste knoflook en oregano, dit op een hoge warmtebron bakken. Eventueel op smaak brengen met zout en peper en nu het kipmengsel er door scheppen en nog 1 minuut bakken.
De penne afgieten en terug in de pan. De crême fraiche en dungesneden tomaat er door. Nog even doorwarmen. Verdeel de penne over 4 diepe borden en schep het kipmengsel erover.kip-courgette met penne printer vriendelijk


Reacties (1)

  • Annekewoensdag 10 september 2008 - 16:18:33

    Wat een heerlijk gerecht, de oesterzwam heb ik vervangen door witte champignons en is een ook een aanrader. Ook was ik niet zuinig met het zout, kip kan wel meer zout hebben. Maar mijn gasten hebben gesmuld en daar gaat het om, heb er ook chiabatta bij geserveerd - voor de italiaanse sfeer!

Plaats een reactie op Kip-courgette met penne