Coq au vin 2

Coq au vin 2

hoofdgerechten - gevogelte voor 4 personen

Waardering

4 van 5 op basis van 1 beoordelingen.
lees de de beoordeling

Ingrediënten:
1 scharrelkip van ±1200gr
125 gr champignons
100 gr mager ontbijtspek
125 gr sjalotjes
25 gr bloem
2 l bourgogne rode wijn
½ l groentebouillon
2 knoflooktenen
50 gr zoute boter
peterselie, tijm en laurierblad voor het kruidenboeketje
zout en peper naar eigen smaak


Bereiding:
Snijd de kip in stukken en kruid de kip goed met peper en veel zout. Kook de sjalotjes in hun schil in een pan met water voor ± 5 min., afgieten en aflaten koelen, de schil eraf halen en halveren.

Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze mooi bruin. Haal het spek eruit en bewaar op een groot bord, voeg de gehalveerde of in vieren gedeelde champignons bij het bakvet totdat de champignons mooi bruin zijn, voeg ze bij het bord met spek.

Voeg een stuk boter bij het bakvet en laat de kip regelmatig stoven, strooi de gezeefde bloem erover, meng alles goed door elkaar en laat zonder deksel in de oven lichtbruin worden; voeg na 5 minuten de uitgeperste knoflook erbij, roer voor 1 minuut alles goed door elkaar en giet de wijn erbij, voeg de champignons, de sjalotjes, het uitgebakken spek en het kruidenboeketje toe.

Giet nu zoveel bouillon of water erbij zodat alles bedekt is. De deksel op de pan en laat alles rustig sudderen voor 45 minuten in een niet te warme oven (75 gr C).

Check of de kip goed gaar is. Haal de kip uit de oven, leg de stukken kip en de groenten in een schone pan en giet de saus door een zeef. Als de saus niet voldoende is ingedikt, deze nog snel in een pan op een hoge warmtebron laten indikken en eventueel met een beetje bloem de saus binden; de saus moet smeuïg zijn;

Giet de saus over de kip en de groenten, opnieuw aan de kook brengen, eventueel zout en peper erbij naar eigen smaak en goed warm opdienen in een aardewerk pan, zodat alles langer warm blijft, dit komt ten goede van het gerecht.


coq au vin 2 printer vriendelijk


Reacties (1)

  • Inaazmaandag 1 maart 2010 - 12:38:08

    Heerlijk frans gerecht

Plaats een reactie op Coq au vin 2