Camping Le Canigou

Camping Le Canigou

De gezellige familiecamping Le Canigou ligt aan de voet van de PyreneeŽn, in het zonnige zuiden van Frankrijk, de regio Languedoc-Roussillon. Hier vind je alles voor een onvergetelijke kampeervakantie: de camping wordt omringd door overweldigende natuur en op het terrein zelf is veel privacy omdat de plaatsen worden gescheiden door groenvoorzieningen.

Heel bijzonder aan deze camping is het riviertje! Het ontspringt op de Canigou, een hoge bergtop waar de camping naar is vernoemd. In het riviertje dat de camping doorkruist, is een dam gebouwd, zodat er een natuurlijk zwembad met schoon water is ontstaan. Geweldig voor de kinderen! In verband met de rotsachtige bodem worden waterschoenen aanbevolen. Veel groter is het recreatiemeer bij VinÁa (5 km) waar u kunt surfen en kanoŽn. Deze camping is een aanrader voor sportievelingen: een professionele Nederlandse organisatie verzorgt met enthousiasme een dagje raften, canyoning, mountainbiken en andere avontuurlijke activiteiten.

Maar u kunt ook met de auto een spectaculaire rit naar Andorra maken! Ook leuk in de omgeving zijn de kastelen en burchten van de Katharen en verschillende abdijen. Verder is de omgeving erg veelzijdig: de bergen van de PyreneeŽn en als u wilt ook een dagje aan zee! Espira-de-Conflent (bij Prades) ligt slechts 55 km van de Middellandse-Zeestranden bij Perpignan en hemelsbreed maar 25 km van CataloniŽ in Spanje. Ten zuiden van de camping liggen weinig doorgaande wegen, maar vooral rustig natuurlandschap.

prijs & beschikbaarheid

Foto's van Espira-de-Conflent

geen afbeeldingen gevonden