Asperges op vlaamse wijze (ham en ei)

Asperges op vlaamse wijze (ham en ei)

hoofdgerechten - vlees voor 4 personen

Waardering

5 van 5 op basis van 3 beoordelingen.
lees de de beoordeling

Ingrediënten:
2 kg asperges
40 gr boter
zout en tl suiker
1 l water
10 hardgekookte eieren
150 gr boter
nootmuskaat, zout en peper
1 tl mosterdpoeder
200 gr beenham


Bereiding:
De asperges met een dunschiller vanaf de kop dun en naar beneden gaand steeds dikker schillen. Harde onderkant afsnijden, daar maak je heerlijke soep van. In water met zout, boter en suiker in 10 tot 15 min. gaarkoken. (de dikte van de asperges bepaalt de exacte kooktijd) Het beste is om de asperges staand te koken, met de kop boven water.

De hard gekookte eieren pellen, doormidden snijden en de eierdooier eruit halen. Wrijf de dooier door een zeef en hak de eiwitten apart. Smelt de rest van de boter, voeg de gezeefde dooiers erbij en naar eigen smaak nootmuskaat, versgemalen peper, zout en mosterdpoeder. Rol de plakken ham op en snijd in dunne reepjes. Verwarm de reepjes heel kort in de magnetron. Giet de asperges af, verdeel over 4 borden (voorverwarmd in de oven of in een bak met heet water) Giet de eiersaus over de asperges en garneer met de gehakte eiwitten. Serveer met de lauwwarme ham en een glas gekoelde "Pinot Blanc" uit de Alsace.

Tip: de borden afdekken met een groot stuk aluminiumfolie, zodat de asperges warm blijven en pas aan tafel de folie verwijderen.


asperges op vlaamse wijze (ham en ei) printer vriendelijk


Reacties (3)

  • Anniekmaandag 10 mei 2010 - 15:51:48

    wat zijn asperges toch lekker!! En met dit recept nog meer, een 10!!

  • Karl Hubertmaandag 4 april 2011 - 08:11:51

    Jongens wat een lekker makkelijk recept voor asperges. Had het al vaker in een restaurant gegeten, maar nooit zelf gemaakt, top recept!!

  • Casdinsdag 10 april 2012 - 08:16:10

    goed en lekker recept

Plaats een reactie op Asperges op vlaamse wijze (ham en ei)