Asperges in ham en kaas gerold

Asperges in ham en kaas gerold

voorgerechten - vlees voor 4 personen

Waardering

4 van 5 op basis van 2 beoordelingen.
lees de de beoordeling

Ingrediënten:
16 asperges
175 g fontina of Parmezaanse kaas
12 plakken parma ham (circa 150g)

Bereiding:
De asperges voor dit gerecht worden licht gestoomd, dan in de kaas en parma ham gerold en in de oven gezet tot de kaas is gesmolten. Als er italiaanse fontina te krijgen is, dan is dat de juiste kaas voor dit recept. Maar parmezaanse kaas is ook heel bijzonder bij dit gerecht.
Snijd de uiteinden van de asperges af. Stoom de asperges in een stoom pan met circa 3 cm kokend water en zout met de deksel op de pan in ongeveer 4 tot 6 minuten. Rasp de kaas grof. Leg de plakken ham naast elkaar op het werkvlak, verdeel er de kaas over, leg de asperges aan een kant van iedere plak ham en rol ze vrij stevig op. Tot zover kan het gerecht heel goed worden voorbereid. Leg de rolletjes vlak voor het serveren op een bakplaat in de oven ongeveer 5 minuten to de kaas gaat smelten. Serveer de asperges zo heet mogelijk en strooi er nog wat geraspte kaas over.


asperges in ham en kaas gerold printer vriendelijk


Reacties (2)

  • Piet de Vriesvrijdag 25 juni 2010 - 12:50:35

    ik heb geen fontina kunnen kopen, met parmezaan is dus verrukkelijk. Aanrader - ga het binnenkort weer klaarmaken, heb ook nootmuskaat gebruikt, maar dat is mijn smaak.

  • elizezaterdag 12 februari 2011 - 17:35:38

    hoi

Plaats een reactie op Asperges in ham en kaas gerold